:-(

Wygląda na to że masz Adblocka. Utrzymujemy się z reklam żeby móc dostarczyć Ci wiadomości z Twojego regionu za które nie musisz płacić, czy mógłbyś rozważyć jego wyłączenie?



  15°C lekki deszcz

Kulebiaczki

Kulinaria, Kulebiaczki - zdjęcie, fotografia

Ciasto:

 

1/2 kg mąki

1 margaryna

5 dkg drożdży

2 całe jaja, 2 żółtka

2 łyżki cukru

1/3 szklanki gęstej śmietany

sól, kminek

 

Farsz:

 

3/4 kg kapusty kiszonej

20-30 dkg pieczarek

3 cebule

sól, pieprz

1/3 szklanki oliwy

 

Sposób przygotowania:

Mąkę przesiać, posiekać margarynę - zrobić dołek i dodać drożdże roztarte z cukrem, całe jaja, żółtka, sól i śmietanę do gęstości ciasta. Zagniatać ciasto do uzyskania jednolitej struktury.

Sporządzić farsz: ugotować kapustę, odcedzić i wycisnąć. Drobno posiekać obrane i umyte pieczarki i wraz z pokrojoną w kostkę cebulą podsmarzyć na oliwie.

Wyciśniętą kapustę drobno posiekać i połączyć z pieczarkami.

Dosmakować przyprawami.

Ciasto wałkować partiami na grubość do 1 cm, wykrawać szklanką krążki. Na każdy krążek nakładamy farsz i formujemy kulebiaczek na kształt oscypków. Kładziemy na wysmarowanej tłuszczem blasze, smarujemy rozmąconym jajem, posypujemy kminkiem i pieczemy w temperaturze 180oC na złoty kolor.

Podajemy z czerwonym barszczem.

Smacznego.

Kulebiaczki komentarze opinie

  • gość 2017-02-21 19:34:39

    Byłoby na pewno wspaniałe danie, gdyby nie margaryna.

Dodajesz jako: Zaloguj się

Ostatnie video - filmy na infoSiedlce.pl





Kulinaria, Siedlce - więcej informacji